• Gratis levering bij meer dan 95 ilens servicepunten!
  • Persoonlijke service
  • 100% lokaal
  • 100% Belgisch
  • Unizo-e-commercelabel

Lenzen meer en meer in trek bij jongeren

 

Stijging in populariteit

Contactlenzen winnen alsmaar meer aan populariteit bij de jeugd. 25% van alle lenzendragers is onder de 24 jaar oud, en dit procent wordt nog verwacht sterk te stijgen de volgende paar jaren.

Van waar komt deze evolutie? Enkele mogelijke reden hiervoor:

Social media

De alsmaar stijgende populariteit van bepaalde social media zorgt dat er alsmaar meer aandacht gehecht wordt aan het uiterlijk. Niet dat jongeren automatisch redeneren dat een bril minder aantrekkelijk is, maar de vrijheid om soms mét en soms zonder bril aanwezig te zijn op sociale media lijkt een pluspunt.

Sporten & actieve bezigheden

Brillen kunnen bepaalde actieve bezigheden in de weg staan, terwijl een optimaal zicht hier uiteraard wel belangrijk blijft.

Bepaalde speciale gelegenheden

Ook op bepaalde speciale gelegenheden (zoals festivals) is het niet altijd praktisch om een bril te dragen. Niet alleen zijn lenzen veel compacter om mee te nemen, ze zijn ook veel gemakkelijker kwijt te raken.


Beginnen met lenzen?

Zelf beginnen dragen met lenzen? Dat kan zeker. Voor de beginnende lenzendrager zijn er veel mogelijkheden beschikbaar.

De perfecte optie voor zowel beginnende of occasionele lenzendragers is de DAILIES® AquaComfort Plus® daglens. Je plaatselijke iLens opticien helpt je graag verder met meer informatie hierover.