• Gratis levering bij meer dan 95 ilens servicepunten!
  • Persoonlijke service
  • 100% lokaal
  • 100% Belgisch
  • Unizo-e-commercelabel

6 grote voordelen van daglenzen

Daglenzen zijn de laatste tijd aan een opmars bezig. En dat hoeft niet te verbazen, want  daglenzen zijn ideaal voor startende lenzendragers of iedereen die graag eens afwisselt tussen bril en lenzen. De ideale kijkoplossing in deze thuiswerktijden dus.


Maar dat is nog niet alles! In deze korte blog bespreken we de 6 grote voordelen van daglenzen.

1. Super hygiënisch

Zoals de naam al doet vermoeden zijn daglenzen contactlenzen die je slechts één dag draagt. In tegenstelling tot weeklenzen en maandlenzen, hoef je daglenzen dus nooit te bewaren in een lenzenpotje met vloeistof. Gedaan dus met je kalender in het oog te houden, want daglenzen kan je nooit vergeten te verversen.

Elke daglens is bovendien verpakt in een super hygiënisch blister met zoutoplossing, waardoor er geen bacteriën bij kunnen. Ideaal voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde ogen. 


2. Zeer comfortabel

Daglenzen zijn vaak dunner dan maandlenzen waardoor ze meer zuurstof doorlaten. Het gevolg: je lenzen worden beter gehydrateerd en voelen veel comfortabeler aan. 

Een goede optie op dit vlak zijn DAILIES TOTAL 1® contactlenzen van Alcon.  DAILIES TOTAL 1® is de eerste en enige silicone-hydrogel contactlens met watergradiënt, waardoor het oppervlak een watergehalte van 88% heeft. Daardoor zijn dit de daglenzen met de hoogste zuurstofdoorlatendheid. En een hoge zuurstofdoorlatendheid zorgt voor een ongekend draagcomfort. 


3. Tijdbesparend

Weeklenzen en maandlenzen moet je na elk gebruik uitgebreid reinigen. Bij daglenzen is dit niet het geval, aangezien je die na gebruik gewoon in de vuilnisbak gooit, lekker simpel! 

Regelmatig nieuwe lenzenvloeistof kopen of ervoor zorgen dat je lenzenvloeistof in je lenzenpotje dagelijks ververst, is met daglenzen dan ook verleden. Want bij daglenzen heb je helemaal geen vloeistof nodig. Elke blister bevat namelijk al een hygiënische zoutoplossing waar je lenzen in drijven.


4. Makkelijk mee te nemen 

Daglenzen zijn de ultieme kijkoplossing voor mensen met een flexibele levensstijl. Het grote voordeel van daglenzen is namelijk dat je geniet van een hygiënische, comfortabele kijkoplossing zonder veel gedoe. Want met alleen een extra paar lenzen op zak, ben je voorbereid op elke onverwachte wending.

Ook voor mensen die reizen voor het werk is dit een goede oplossing: je hoeft je geen zorgen meer te maken over de milliliters lenzenvloeistof in je handbagage en kan ook je lenzendoosje nooit meer vergeten. 


5. Extra veel vrijheid 

Daglenzen zijn een goede oplossing voor sporters of mensen die niet elke dag een bril willen dragen. Bij het sporten kan een bril al eens in de weg zitten of door het zweet van je neus glijden. Tegenwoordig is een bril ook niet altijd even handig, omdat de glazen makkelijk bedampen wanneer je een mondmasker moet dragen.

In deze situaties zijn daglenzen een goed alternatief: je geniet van alle voordelen van contactlenzen en wanneer je wil, kan je makkelijk overschakelen op je bril.

 

6. Handig bij allergieën en droge ogen

Omdat je je daglenzen elke dag vervangt, krijgen bacteriën, stof, stuifmeel en aanslag minder tijd om zich op te hopen op de lens. Hierdoor zijn daglenzen een goede oplossing voor elke lenzendrager die al eens last heeft van allergieën of hooikoorts. 

Ook mensen met droge ogen kunnen baat hebben bij daglenzen. Droge ogen kunnen niet alleen veroorzaakt worden door een droge omgevingen en het te weinig knipperen met de ogen (bijvoorbeeld bij een hoge schermtijd), maar ook door het te lang dragen van lenzen of het dragen van niet-zuurstofdoorlatende lenzen. 

Daglenzen kunnen hier door hun zuurstofdoorlatendheid en hygiënisch karakter een goede oplossing vormen! Om je ogen nog meer te hydrateren, kan je ook nog oogdruppels gebruiken. Test zelf het gemak van daglenzen

Geïnteresseerd in daglenzen? Probeer het zelf en bekijk ons contactlenzenassortiment online!

 

 

 

 

  

   

 

  

 

 

   

 


Steun je lokale opticien en bestel je lenzen nu online. Je ontvangt je bestelling binnen de 3 werkdagen. Zo kan je in alle veiligheid genieten van onze vertrouwde service.